Is uw doucheput verstopt? Spoelt het water niet door de doucheput? Staat u tijdens het douchen tot uw enkels in het water? Heel vervelend. U wilt natuurlijk zo snel mogelijk van dit vervelende probleem af. Hieronder leest u meer over de mogelijke oorzaken van een verstopte douche en hoe u de douche ontstopt.

Doucheput verstopt? Mogelijke oorzaken

doucheBij een verstopte doucheput kan het zijn dat er haren of zeepresten in de afvoer terecht zijn gekomen. Dit kan leiden tot een ophoping in de afvoer, hierdoor kan het water niet meer goed wegstromen. Een verstopte douche kan diverse oorzaken hebben, waaronder:

  • De verstopping kan worden veroorzaakt door haar, vetten, oliën, maar kan ook worden veroorzaakt door tandenborstels of andere accessoires die in de put zijn gevallen
  • De diameter van de leidingen kan (te) klein zijn, waardoor ze snel verstopt raken.
  • Het kan zijn dat de leidingen verouderd zijn, waardoor ze gaan lekken of barsten.

Manieren om uw doucheput te ontstoppen

Als de verstopping in de doucheafvoer niet te diep is, kunt u deze zelf verwijderen met rubberen handschoenen. U kunt ook baksoda of een ontstopper gebruiken om de doucheput te reinigen.

  • Ontstoppen met een rubberen handschoenen: De voornaamste oorzaak waarom een douche verstopt raakt is omdat er een ophoping in de afvoer zit. U kunt kijken of u deze kunt zien en proberen om de prop met uw rubberen handschoenen te verwijderen.
  • Baksoda als ontstoppingsmiddel: Giet een pak baksoda in afvoer. Laat de substantie een tijdje goed inwerken, meestal wordt het op de gebruiksaanwijzing aangegeven hoe lang u dit dient te doen. Giet vervolgens wat heet water in de afvoer. Voor het beste resultaat kunt u het een nachtje laten inwerken. Probeer de volgende ochtend of het water wegloopt.
  • Gebruik een ontstopper: Voor gebruik kunt u de ontstopper het beste met heet water afspoelen. Zo wordt het rubber wat zachter en sluit het beter af. Plaats de ontstopper in het in de afvoer en druk deze langzaam en stevig naar beneden. Doe dit niet te hard, anders duwt u de verstopping dieper en vaster. Trek vervolgens de ontstopper naar u toe. Blijf deze handeling herhalen totdat de verstopping is weggespoeld.

Hulp nodig bij een doucheput ontstoppen?

Is uw doucheput nog steeds verstopt? Lukt het niet om met bovenstaande tips om de douche te ontstoppen? Dan is het tijd om Loodgieter uit Roermond in te schakelen! Ze staan 24/7 voor u klaar om uw probleem zo snel mogelijk te verhelpen. Neem snel contact met ons op.

Waarom kiest u voor ons

  • Spoedservice
  • Puur vakwerk
  • Jarenlange ervaring
  • Snel bereikbaar