Waarom is uw gootsteen verstopt? Een verstopte gootsteen komt zeer regelmatig voor. De oorzaak ligt in de meeste gevallen aan het feit dat de gootsteen niet op de juist wijze wordt gebruikt. Met name etensresten en zeepresten zijn vaak de boosdoeners. Deze afvalresten zorgen er namelijk voor dat de gootsteen verstopt raakt. Hierdoor gaat het water steeds langzamer stromen. Als dit niet wordt opgelost, dan kan het water uiteindelijk niet meer weglopen en heeft u te maken met een verstopping. Gelukkig zijn er een aantal manieren hoe u een gootsteen kunt ontstoppen. Mocht dit niet werken, dan kunt u altijd terecht bij de loodgieter in Roermond.

Mogelijke oorzaken waarom uw gootsteen verstopt is

Vrijwel altijd is het restafval de boosdoener. Goed om te weten is dat een gootsteen niet ineens ontstaat. In de meeste gevallen ontstaat er een ontstopping wanneer restafval gedurende een langere tijd op de bodem van de afvoer blijft liggen. Naarmate de tijd vordert, wordt deze ophoping groter en kan het uiteindelijk een verstopping veroorzaken.

Een gootsteen ontstoppen kunt u op deze manieren doen

Is uw gootsteen verstopt? Dan kunt u deze op de volgende manieren ontstoppen.

  • Controleer altijd eerst de zwanenhals, want op deze plek kan het vuil zich gemakkelijk ophopen. De zwanenhals bevindt zich doorgaans in de gootsteenkast en kan vrij eenvoudig worden losgeschroefd. U kunt het met een sopje schoonmaken.
  • Daarnaast zijn er veel verschillende soorten vloeibare ontstoppingsmiddelen waarmee u kunt proberen om de gootsteen te ontstoppen. De meest bekende is soda met azijn.
  • Ook kunt u gebruik maken van een ontstopper. U kunt kiezen voor de ontstopper (handvat met een rode “plopper”), maar tegenwoordig kunt u ook kiezen voor een dunne ontstoppingsveer.

Wist u dat u heel gemakkelijk kunt voorkomen dat uw gootsteen verstopt raakt?

Simpelweg door een zeefje in de gootsteen te plaatsen. Zo’n zeefje kunt u bij bijna elke hobby- en bouwwinkel kopen voor nog geen twee euro. Het zeefje zorgt ervoor dat bij het afwassen de meeste etensresten worden opgevangen. Ook is het verstandig om periodiek uw afvoer door te spoelen met behulp van een hogedrukspuit. Onze loodgieter helpt u graag verder.gootsteen verstopt

Gootsteen verstopt? Schakel onze loodgieter in Roermond

Is uw gootsteen verstopt? Heeft u hulp nodig bij het ontstoppen van uw gootsteen? Onze loodgieters in Roermond staan ​​voor u klaar! Neem snel contact met ons op. Dankzij hun jarenlange ervaring kunnen onze vakbekwame en betrouwbare loodgieters u altijd voorzien van een professionele en passende oplossing. Een ander voordeel van het inschakelen van onze loodgieters is dat u ervan verzekerd bent dat de kans op complicaties beperkt is. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over lekkages aan leidingen doordat deze niet juist zijn aangelegd.

Waarom kiest u voor ons

  • Spoedservice
  • Puur vakwerk
  • Jarenlange ervaring
  • Snel bereikbaar