Wanneer u een nare rioolstank binnen uw woning ruikt, zou dit kunnen duiden op een verstopping in uw afvoer. Ook wanneer het water in uw gootsteen of toilet steeds moeizamer weg lijkt te stromen, kan dit een teken zijn van een beginnende verstopping. In beide gevallen staat onze ontstoppingsdienst in Roermond voor u klaar om hulp te bieden. Wij hebben de beschikking over verschillende hulpmiddelen, die het verhelpen van een afvoerverstopping eenvoudiger maken. Denk bijvoorbeeld aan het onder een hoge druk doorspuiten van de afvoer. Op deze manier worden de verstoppingen meegevoerd naar de centrale riolering, waardoor het water weer normaal door de afvoer kan stromen.

Tip: bij een beginnende verstopping kunt u de verstopping proberen te verhelpen door gebruik te maken van een ontstopper en ontstoppingsmiddel. Bij een serieuze verstopping zal dit geen effect hebben.

Hoe ontstaat een verstopping in de afvoer?

Om een verstopping te kunnen verhelpen, is het allereerst belangrijk om te weten hoe een verstopte afvoer ontstaat. Vaak is een verstopping het gevolg van een grote hoeveelheid restafval wat op de bodem van de afvoer terechtgekomen is. Denk bijvoorbeeld aan bladeren die via de regenpijp in de afvoer zijn gekomen, etensresten die via uw gootsteen in de afvoer zijn gestroomd, enzovoorts. Het restafval zakt naar de bodem van de afvoer en kan hier niet meer worden meegevoerd door het water in de afvoer. Dit vormt het begin van een verstopping, die steeds groter zal worden.

Ontstoppingsdienst Roermond

Onze ontstoppingsdienst raadt consumenten ten zeerste aan om het restafval zo goed mogelijk buiten de afvoer te houden. Dit doet u bijvoorbeeld door gebruik te maken van een zeefje in de gootsteen en door een bladvanger over uw regenpijp te plaatsen.

Hulp van de ontstoppingsdienst inschakelen

De ontstoppingsdienst van onze loodgieter in Roermond kan de afvoer onder een hoge druk doorspuiten, zoals eerder op deze pagina beschreven werd. Mocht het doorspuiten van de afvoer geen effect hebben, dan kunnen we een klein haakje of een vegertje gebruiken om het restafval los te krijgen. Het is verstandig om de afvoer zeker eens per twee jaar preventief door te laten spuiten door onze ontstoppingsdienst. Zo kunnen beginnende verstoppingen in een vroeg stadium worden verholpen.

Waarom kiest u voor ons

  • Spoedservice
  • Puur vakwerk
  • Jarenlange ervaring
  • Snel bereikbaar