Hebt u er last van dat uw riool verstopt is? Een verstopte riool is een van de vervelende dingen die u in huis kan overkomen. Niet alleen breng het veel stankhinder met zich mee, ook kunt u geen gebruik maken van uw sanitair. Maar hoe komt het eigenlijk dat uw riool verstopt is geraakt? En misschien nog wel belangrijker, hoe lost u het probleem op?

De mogelijke oorzaken waarom uw riool verstopt is

Misschien vraagt u zich af hoe het komt dat u last hebt van een verstopt riool. Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor een verstopte riool. Maar vaak raakt het riool verstopt doordat er onzorgvuldig mee wordt omgegaan. Met onzorgvuldig bedoelen we in dit geval dat er verkeerde voorwerpen in het riool terechtkomen. Hierbij kunt u denken aan:

  • Plastic voorwerpen
  • Maandverband of tampons
  • Luiers
  • Etensresten
  • Oliën of vetten
  • Teveel toiletpapier

Een riool is bedoeld om water en toiletpapier af te voeren. Maar als u andere voorwerpen door de riool spoelt, dan kan het riool uiteindelijk verstopt raken. Dit veroorzaakt op zijn beurt weer waterschade of stankoverlast. Reden genoeg dus om zo snel mogelijk het probleem te verhelpen.riool verstopt

Dit kunt u zelf doen

Zodra uw riool verstopt is geraakt, is het een schone zaak om de verstopping zo snel mogelijk te verhelpen. U kunt op diverse manieren uw riool ontstoppen, zoals gebruik te maken van soda en azijn of van een ontstoppingsmiddel. Ook kunt u ervoor kiezen om gebruik te maken van een ontstoppingsveer, een plopper of een hogedrukreiniger. Als u niet weet hoe u dit doet, dan kunt u beter een loodgieter inschakelen. Dit voorkomt verdere schade in het riool.

Uiteraard is het beter om een riool verstopping te voorkomen. Dit doet u door geen vaste stoffen in het riool te gooien. Mocht u toch een verstopping hebben, dan is het ontstoppen geen prettige klus, en in sommige gevallen ook geen eenvoudige klus. Ook moet u er op letten dat u geen schade aanbrengt aan het riool als u het zelf probeert te ontstoppen.

Hulp nodig omdat uw riool verstopt is?

Hebt u bovenstaande manieren geprobeerd, maar is de verstopping niet weg? Schakel dan een van onze loodgieters uit Roermond in. Al onze loodgieters zijn gekwalificeerd en beschikken over professioneel apparatuur om zo snel en effectief mogelijk het probleem te verhelpen. Onze loodgieters staan garant voor een goede service en vinden altijd een geschikte oplossing voor uw probleem. Niet alleen kunnen ze de verstopping snel achterhalen, ook treffen ze de benodigde maatregelen om een mogelijk herhaling in de toekomst te voorkomen. Neem snel contact met ons op.

Waarom kiest u voor ons

  • Spoedservice
  • Puur vakwerk
  • Jarenlange ervaring
  • Snel bereikbaar