Wastafel verstopt? Een vervelend probleem, want de wastafel is een belangrijk onderdeel van de badkamer. Voor de meeste mensen is dit een van de eerste plekken die ‘s ochtends bezocht wordt. Om tanden te poetsen, het gezicht te wassen of het haar te kammen. Erg vervelend als u de dag moet beginnen met een verstopte gootsteen. Gelukkig staan de loodgieters van Loodgietersbedrijf Passon op elk moment klaar om het probleem te verhelpen.

Oorzaken wastafel verstopt

De wastafel is niet ineens verstopt, dit gaat meestal geleidelijk en er kunnen verschillende redenen zijn waardoor de wastafel verstopt kan raken. Meestal is dit een combinatie van zeepresten, haar, gel en scheerschuim. Ook haren kunnen een belangrijke rol spelen bij een verstopte wastafel. Veel mannen scheren zich boven de wastafel en spoelen daarna hun haar door de afvoer. Bij het kammen van uw haar kunnen uw haren in de wastafelafvoer vallen. Zeep, scheerschuim en haarlak blijven gemakkelijk aan de binnenkant van de afvoer plakken. Haren, zeepresten en andere dingen die door het putje gespoeld worden, komen uiteindelijk in de afvoer wast te zitten. Doordat de afvoer van de wastafel hierdoor dichtslibt, waardoor de wastafel uiteindelijk verstopt raakt.wastafel verstopt

Uw wastafel ontstoppen

Het ontstoppen van uw wastafel kan op verschillende manieren. Zo kunt u soda gebruiken voor het ontstoppen van uw wastafel. Dit doet u door een emmer heet water en soda in de afvoer te gieten. U kunt er een kopje azijn bij gooien voor een extra sterke werking. Als de verstopping zich in het eerste gedeelte van de wasbak afvoer bevindt, dan biedt het reinigen van de afvoer uitkomst. U maakt de sifon los en reinigt deze samen met de afvoerbuis. U kunt natuurlijk ook gebruik maken van de traditionele plopper om uw wasbak te ontstoppen. Is de wastafel nog steeds verstopt? Pak er dan een ontstoppingsveer bij. Let er wel op dat u de ontstoppingsveer op de juiste wijze gebruikt, anders kan het vast komen te zitten in de wasbak of de leidingen beschadigen.

Hulp nodig bij het ontstoppen van uw wastafel?

Helpen bovenstaande tips niet en zit uw wastafel nog steeds verstopt? Laat uw wastafel dan vakkundig en snel ontstoppen door de loodgieters van loodgietersbedrijf Passon. Onze loodgieters staan voor u klaar om u een helpende hand te bieden bij het ontstoppen van uw wastafel. Neem hier contact met ons op.

Waarom kiest u voor ons

  • Spoedservice
  • Puur vakwerk
  • Jarenlange ervaring
  • Snel bereikbaar